به این موضوع توجه کنید که اگرچه لاپاراسکوپی یک روش کم تهاجمی است، همیشه هم به این معنی نیست که کاملا بدون خطر محسوب میشود. بسیاری از روش های جراحی سنتی را می توان با لاپاراسکوپی جایگزین کرد اما در موارد خاص ممکن است ریسک عمل به طور کامل کم نشود. جراح و متخصص بهترین کسانی هستند که میتوانند شما را در ارتباط با خطرات این روش راهنمایی کنند.
تفاوت لاپاراسکوپی و جراحی لاپاروسکوپیک چیست؟
می توان گفت که لاپاراسکوپی و عمل جراحی توسط لاپاروسکوپیک از نظر نحوه انجام شباهت های زیادی دارند. اما تفاوت اصلی آن ها در هدف انجام این روش ها می باشد. در طی لاپاراسکوپی، پزشک با استفاده از لاپاروسکوپ تنها به بررسی و تشخیص مشکلات احتمالی داخل بدن می پردازد. در حالی که در جراحی به همین نام، علاوه بر مشاهده، از ابزارهای جراحی نیز برای درمان و اصلاح مشکلات اندام های داخلی استفاده می شود. بسیاری از افراد این دو اصطلاح را به جای یکدیگر به کار می برند، اما در عمل، تفاوت های مهمی بین آن ها وجود دارد.
امروزه پزشکان از لاپاراسکوپی در بسیاری از جراحی های رایج استفاده می کنند. در برخی موارد که بیماری پیچیده تر است، ممکن است نیاز به جراحی سنتی یا “باز” با ایجاد برشی بزرگ تر باشد. با این حال، به دلیل مزایای متعدد، از جمله کاهش هزینه ها، بهبود سریع تر بیمار و کاهش عوارض بعد از عمل، جراحی laparoscopic به گزینه ای ترجیحی برای طیف گسترده ای از جراحی های عمومی تبدیل شده است.
https://clinic-hpv.blogspot.com/2025/02/blog-post_73.html
خطرات و عوارض
همانند تمام روش های تشخیصی یا جراحی پزشکی، این روش نیز ممکن است همراه با عوارض نادری باشد که در برخی از بیماران بروز میکند. از جمله خطرات احتمالی آن می توان به خونریزی از محل برش جراحی، آسیب به اندام های داخلی شکم و نشت گاز دی اکسید کربن به قسمت هایی غیر از حفره شکمی اشاره کرد.
ممکن است در برخی از بیماران که به شرایط خاص زیر مبتلا هستند، لاپاراسکوپی انجام نشود:
- وجود توده های سرطانی پیشرفته روی دیواره شکم
- ابتلا به سل مزمن یا طولانی مدت
- اختلالات خونی مانند کاهش پلاکت خون (ترومبوسیتوپنی) که منجر به مشکلات انعقادی می شود
- داشتن مقدار زیادی بافت اسکار (چسبندگی های داخلی) ناشی از جراحی های قبلی
- مصرف داروهای رقیق کننده خون که خطر خونریزی را افزایش می دهند
- ۴۶ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر